Gent, bruisende cultuurstad voor iedereen!

unnamed

Gent barst van het culturele aanbod! Tal van musea, muziek- en cultuurhuizen voorzien de Gentenaars van een kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding met een ruime waaier aan culturele, muzikale en sportactiviteiten.

Nochtans bestaan er vandaag nog heel wat praktische en financiële drempels voor mensen om actief deel te nemen aan het vrijetijdsleven. CD&V Gent is van mening dat elke Gentenaar moet kunnen proeven van cultuur, sport en aangename vrijetijdsbesteding.

Vanuit die overtuiging vormde CD&V Gent in de Gentse gemeenteraad dan ook een ijverige pleitbezorger voor de uitrol van de UitPAS. De UitPAS is een algemene voordeelpas die elke liefhebber van cultuur-, sport- en andere vrijetijdsactiviteiten kan aanvragen en vormt één van de speerpunten van het beleid waarmee Vlaamse minister van cultuur Joke Schauvlieghe de participatie aan het culturele en sportaanbod wil versterken :

Met de UiTPAS wil ik een halt toeroepen aan de wilgroei van kortingskaarten, voordeel- en kansenpassen. De UiTPAS moet één geïntegreerde kaart en systeem zijn voor iedereen, maar waarbij mensen in armoede op een niet-stigmatiserende manier aan een kansentarief kunnen participeren. De UiTPAS is meer dan een kaart, het vereist voldoende aandacht voor communicatie, een voldoende breed en divers aanbod en de nodige engagementen op het vlak van toeleiding.”

De UitPAS moet dus meer mensen ertoe aanzettendeel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten, met bijzondere aandacht voor mensen die beperkt zijn in hun middelen. De pas is immers voor iedereen voordelig, maar voor bepaalde doelgroepen gelden er specifieke voordeeltarieven. Iedereen die van cultuur wil genieten zal via de UitPas overal makkelijk en snel worden bediend, geïnformeerd en allerlei promoties en kortingen automatisch krijgen toegekend. De UitPAS maakt dus geen onderscheid tussen zijn diverse gebruikers maar geeft ieder dezelfde kansen om zijn vrije tijd maximaal te ontplooien op de manier zoals hij dat wenst,

JONGC&V Gent is dan ook erg tevreden met de beslissing van minister Schauvlieghe onze stad aan het lijstje van steden en gemeenten toe te voegen waar de UitPAS, de garantie voor een Gentse intense cultuur- en sportbeleving voor eenieder, haar intrede zal maken!

Leave a comment